Bu Blogda Ara

22 Mayıs 2014 Perşembe

Sevdiğinizden Harcayın!

Bazı insanlar var ki; haklarında ayet-i kelime inmiştir. Ve bu ayetler namazlarda okunur, belleğimize dokunur. Yüceldikçe yücedir.  

Allahın katında büyük makamlara erenlere Medine’de bir ayet iner. Bu ayet Allah için harcamaya davet eder. Allahın Resulü (SAV) bu ayeti oku. Ayet sahabede derin iz oluşturur. Ayette şöyle buyuruluyordu: Sevdiğiniz şeylerden “Allah yolunda” harcamadıkça, iyiliğe ulaşamazsınız.”

Bu ayeti duyanlardan biri de Ebu Tâlha idi. Ebu Tâlha oldukça zengin bir sahabeydi. Hele bir su kuyusu vardı ki pahasına değer biçilmezdi. Bu kuyu peygamberimizin mescidinin kıble tarafında bulunur, efendimiz o kuyuya gelir ve oradan su içerdi. Bu kuyuya HA kuyusu denilirdi. İnen bu ayeti duyan Ebu Tâlha Hazretleri koşup şöyle sordu: “Ey Allah'ın Peygamberi, yüce rabbimiz sevdiğiniz şeylerden harcamadıkça iyiliğe erişemezsiniz buyuruyor. Benim de en sevdiğim şey şu sizin iyi bildiğiniz HA kuyusudur. Ben onu Allah için harcasam iyiliğe ulaşır mıyım?”

Efendimiz “evet” buyurdu. Bunu duyan Ebu Tâlha: “Ben o kuyuyu Allah için bağışlıyorum. İstediğiniz gibi kullanma talimatı verebilirsiniz.” Efendimiz bu cömertlikten hayli memnun kaldı ve şöyle buyurdu. “Oh oh maşallah, bu ne güzel bir alışveriş, ne de karlı! Onu akrabaların arasında güzelce paylaş…

(Anonim)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder